luni, octombrie 27, 2008

De ce muncim?!?

Daca stau bine sa ma gandesc muncim ca sa ne hranim, dar de ce nu facem ceva ce ne place sau ne convine mai mult decat munca pe care o prestam in acest moment. Cred ca 1% din cei angajati fac ceea ce-si doresc si se simt foarte bine dimineata cand se trezesc si stiu ca trebuie sa ajunga la locul de munca.
Spre exemplu: eu am facut Facultatea de Drept si lucrez intr-o firma de gaze ca sef reglementare. Are putina legatura scoala absolvita cu ceea ce profesez.
Credeti ca vre-un inginer face ceea ce a crezut in momentul in care a intrat in facultate, nu, masoara tevi si le pune intr-o plansa, in loc sa creeze poduri, cladiri, drumuri sau mai stiu eu ce altceva. Sau vre-un politist care se credea un fel de Kojak sau Colombo, dirijeaza in intersectie.
Sa nu mai zic de sefi, care majoritatea se cred un fel de "luminati"(vezi Razboinicul Luminii) ai pamantului si noi subalternii suntem niste bieti executori ai marilor idei pe care ei le au.
"Da sefu" sau "Sa traiti sefu" ii gadila la ureche pana si pe cei care sunt sus de tot si au studii importante terminate.
Pana la urma de ce muncim, ca sa ne injosim in fiecare zi in fata unui mare sef, sau pur si simplu mergem la munca pentru a avea de unde ne intoarce acasa. Ca si asa salariul e foarte multumitor...
Sincer, in acest moment, as prefera sa ne conduca macar pentru o zi baietii de la Parazitii:
"Dac-as fi pentru-o zi presedinte
Tineti minte, as lasa Romania amanet, fara cuvinte
Dac-as fi pentru-o zi presedinte
V-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde."
Poate asa mai scapa naibi cineva din tara asta...

Niciun comentariu: